Verbeter je kracht uithoudingsvermogen en balans met Ashtanga yoga

ASHTANGA YOGA

Intens

Ashtanga yoga is een fysiek intense yogastijl, waarbij je een vaste serie houdingen zoveel mogelijk in een doorgaande flow doet. Zo maak je snel vorderingen in de serie en kun je je aandacht steeds gemakkelijker naar binnen verleggen: naar de ademhaling, de stilte in jezelf. Het brengt je een soepel en krachtig lichaam en een rustige geest.

Pattabhi Jois

Pattabhi Jois is de bedenker van Ashtanga yoga. Als 12-jarige jongen maakte  Pattabhi Jois kennis met Sri Tirumalai Krishnamacharya. Yoga was met de komst van de Britten grotendeels uit het dagelijks leven van de Indiase cultuur verdwenen. Maar Tirumalai Krishnamacharya geloofde in de heilzame aspecten van de oude traditie. Hij reisde stad en land af om yoga te promoten. Zo ook kwam Pattabhi Jois in aanraking met yoga. Na hun eerste ontmoeting is Pattabhi Jois jaren in de leer gegaan bij Krishnamacharya.

Wat betekent Ashtanga?

De letterlijke betekenis van Ashtanga is ‘acht ledematen’. Het verwijst naar de acht ‘takken’ die binnen yoga worden onderscheiden. Iedere tak heeft een eigen thema.

Pattabhi Jois ziet de asana’s (houdingen) als een uitdrukking van het samengaan van lichaam en geest. Met zes reeksen werk je aan volmaking van je totale bewustzijn. Zintuiglijke, psychologische, morele en sociale doelstellingen vloeien samen (vinyasa). Ashtanga vinyasa vloeit, stroomt en ademt. Elke houding wordt op een vaste manier ingezet, volgehouden en afgesloten.

Voor wie?

Ashtanga yoga is nuttig en geschikt voor vrijwel iedereen, je voert de asana’s (lichaamshoudingen) namelijk in je eigen tempo uit. 

Woman doing physical exercise and stretching legs on a mat, foot close up, healthy lifestyle concept

Lesprogramma

Dagelijks bieden we een verschillende lessen aan. Bekijk hier ons hele lesprogramma.

GRATIS PROEFLES