Creëer soepele gewrichten  en krachtig bindweefsel met Yin yoga

YIN-YOGA

Wat is Yin yoga? 
Yin yoga is een langzame vorm van yoga waarbij de asana´s (houdingen) langere tijd worden vastgehouden. Yin yoga is enorm populair. De houdingen (asana´s) die je bij deze vorm van yoga aanneemt zorgen voor het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten; ze rekken dieperliggende spieren en maken het bekkengebied los. Oorspronkelijk zijn de houdingen bedoeld om langer te kunnen mediteren in de Lotushouding, maar veel mensen met een zittend beroep blijken ook baat te hebben bij Yin yoga. 

Grenzen verleggen
In deze rustige yogales neem je de tijd voor je lichaam. Door het langer vasthouden van de verschillende asana´s (yoga houdingen) heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en verleggen. Het doel op zich is niet om in een bepaalde houding te komen, maar om je lekker in je lijf te zitten. 

Spieren en bindweefsel
De begrippen Yin en Yang zijn overal op toe te passen. Yin vertegenwoordigt het introverte, stabiele en onbeweeglijke. Yang staat voor het extraverte, het veranderlijke en beweeglijke.
Spieren zijn yang, ze zijn elastisch en zacht. Het bindweefsel en de gewrichten zijn yin, omdat ze stijf en niet elastisch zijn. 

Bij Yin yoga gaat het om loslaten van de spieren, in tegenstelling tot de meeste sporten waar je je spieren juist aan- en ontspant. De focus ligt op de flexibiliteit van het bindweefsel en de gewrichten. 

Yin en Yang
Voor een goede balans is het verstandig om ook Yang te beoefenen, in de vorm van yoga (vinyasa yoga) of een andere sport. 

Voor wie is Yin yoga geschikt? 

Yin yoga is geschikt voor turnsters, ballerina’s en karateka, maar vooral voor iedereen die veel zit. Doordat we tegenwoordig allemaal veel zitten verkorten je spieren, met name in je bekken en rug. Je spieren zijn constant aan het werk om je lichaam rechtop te houden. Bij Yin yoga laat je die spieren juist los. 

Woman doing physical exercise and stretching legs on a mat, foot close up, healthy lifestyle concept

Lesprogramma

Dagelijks bieden we een verschillende lessen aan. Bekijk hier ons hele lesprogramma.

GRATIS PROEFLES