Yoga zorgt voor Souplesse Ontspanning  Kracht Balans

VINYASA YOGA

Dynamisch

Vinyasa yoga is een dynamische vorm van yoga, tegenwoordig de meest voorkomende yogastijl. Het bestaat uit een serie van houdingen die elkaar opvolgen op de beweging van de ademhaling.

Effectief

Vinyasa yoga is een intensieve en effectieve training.  Het maakt je sterker en leniger. 

Betekenis

De officiële benaming is Asthanga Vinyasa yoga, een 5000 jaar oude methode.
Asthanga betekent letterlijk acht ledematen en verwijst naar de 8 delen van yoga. Vinyasa betekent Flow in het Engels en verwijst naar de doorstroming van verschillende yogahoudingen. 

Geschiedenis

De herontdekkers van Ashtanga yoga zijn Sri Tirumalai Krishnamacharya en Pattabhi Jois. Zij bestudeerden het manuscript Yoga Korunta dat 500 tot 1500 jaar geleden op boombladeren werd geschreven en dat Ashtanga yoga beschreef. De methode zelf wordt rond 5000 jaar oud geschat. Kirshnamacharya en Pattabhi maakten een selectie uit het manuscript van zes series die elk uit 40 asana’s bestonden. De houdingen samen vormen een doorstromend geheel, flow in het Engels en vinyasa in Sanskriet.

Voor wie?

Vinyasa yoga is vrijwel voor iedereen geschikt die graag wilt ontspannen na inspanning. Maar vergis je niet, het is een pittige training. Als je nog geen ervaring hebt met yoga dan heb je een paar lessen nodig om de verschillende houdingen te leren kennen. Wil je rustiger beginnen? Start dan met een Hatha yoga. 

Woman doing physical exercise and stretching legs on a mat, foot close up, healthy lifestyle concept

Lesprogramma

Dagelijks bieden we een verschillende lessen aan. Bekijk hier ons hele lesprogramma.

GRATIS PROEFLES