RAJA YOGA

Raja Yoga: de weg naar wijsheid en innerlijke rust

Voor een goede balans tussen lichaam, geest en ziel
Wil je jezelf beter leren kennen? Sterker, wijzer en zelfverzekerder door het leven gaan? Ontdek dan de kracht van Raja Yoga en ervaar meer controle en rust.

Hoe goed ken jij jezelf?
Waarom ben jij hier op aarde? Waarom doe je wat je doet? Wat zijn de juiste keuzes voor jou? En wat kun je beter niet doen? Grote vragen. Lastige vragen. Vragen die voor stress kunnen zorgen en waar je misschien geen antwoord op hebt. Nog niet, tenminste. Want vanaf nu kun je bij Fitness Aalsmeer lessen Raja Yoga volgen. 

Wat is Raja Yoga?
Raja Yoga is een van de hoofdtakken van yoga en vindt zijn oorsprong in het oude India van zo’n 5000 jaar geleden. Met Raja Yoga werk je door meditatie, fysieke en mentale oefeningen aan je innerlijke bewustzijn en het beheersen van je lichaam en geest.

Het gaat ervanuit dat lichaam, geest en ziel met elkaar in verbinding staan. Als je je lichamelijk goed voelt, kun je mentaal meer aan. En andersom. Lichamelijke oefeningen worden daarom afgewisseld met ontspannings- en ademhalingsoefeningen.

Wat leer je met Raja Yoga?

 • Je talenten vinden en ontwikkelen
 • Sterker worden op alle gebieden
 • Je gedachten leren beheersen
 • Je energie bewuster en gerichter gebruiken
 • Je sneller herpakken als er iets tegen zit
 • Makkelijker focussen en concentreren
 • Angst begrijpen en laten verdwijnen


Wat kun je verwachten van de lessen?
Theorie en praktijk worden gecombineerd. De eerste 4 lessen zijn kennismakingslessen. Daarin wordt het volgende behandeld:

 1. Wat is energie? En wat is het verschil tussen Hatha en Raja Yoga?
 2. Meditatie uitleg
 3. Waarom fysieke oefeningen belangrijk zijn.
 4. Meditatie ervaren

Het kan in het begin soms confronterend zijn, maar ook heel verhelderend. Wees niet bang voor te zware sessies, Tom weet het luchtig en met humor te brengen. 

Wat heb je nodig?
Jezelf vooral. En een handdoek en een matje. Heb je nog geen matje, dan hebben wij er eentje voor je te leen. Ook handig om mee te nemen: je nieuwsgierigheid,  een onderzoekende, kritische houding en doorzettersmentaliteit.

Wie is Tom?
Tom Verlaan heeft al ruim 19 jaar ervaring als docent Raja Yoga met zijn eigen yoga studio. Nu geeft hij zijn lessen bij Fitness Aalsmeer. We kijken uit naar een mooie samenwerking. 

Iets voor jou?
Is Raja Yoga misschien wel iets voor jou? Schijf je dan snel in voor de lessen!

De Raja yoga les duurt 1,5 uur en wordt gegeven op zondagen van: 10:45u – 12:15u

Wil je meer weten over Raja yoga of Tom? 
Neem dan een kijkje op de site van Raja Yoga Aalsmeer

HEB JE EEN VRAAG?