Yoga zorgt voor Souplesse Ontspanning  Kracht Balans

BODY & MIND

No-nonsense

Yoga bestaat al meer dan 2000 jaar, in het westen is pas sinds de tweede helft van de twintigste eeuw aandacht voor het beoefenen van yoga. Bij Fitness Aalsmeer hanteren we onze no-nonsense visie ook in de yogalessen. Er bestaat nog wel eens discussie in hoeverre yoga een religie is of niet. De lessen bij Fitness Aalsmeer staan los van religie en concentreren zich op lichaamshoudingen (asana´s),  ademhalingstechnieken (pranayama), kracht, balans en ontspanning. We hebben een heel ruim aanbod van verschillende soorten yoga, gegeven door een team van ervaren en gediplomeerde yoga docenten. 

Hatha yoga

Ontspanning is heel belangrijk bij het verbeteren van de kwaliteit van leven (onze missie), daar passen de ontspanningsoefeningen van Hatha yoga heel goed bij. De ademhalingstechnieken die toegepast worden blijken (uit wetenschappelijke studies) psychologische en stressgerelateerde klachten positief te beïnvloeden; het brengt het autonome zenuwstelsel in balans. 

Wil je meer weten over Hatha yoga? Klik dan hier

Vinyasa yoga

Ook kracht, uithoudingsvermogen en balans zijn onderdelen die beoefend worden in de yoga. In onze Asthanga Vinyasa yoga komen deze onderdelen vooral aan bod, waarbij verschillende lichaamsposities elkaar opvolgen (ook wel flow genoemd). 

Lees hier meer over onze lessen Vinyasa yoga.

Yin yoga

Yin yoga is enorm populair, met name bij mensen die veel zitten. Yin yoga is een langzame vorm van yoga waarbij de asana´s (houdingen) langere tijd worden vastgehouden, wat zorgt voor het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten.

Lees hier meer over onze Yin yoga lessen. 

Woman doing physical exercise and stretching legs on a mat, foot close up, healthy lifestyle concept

Lesprogramma

Dagelijks bieden we een verschillende lessen aan. Bekijk hier ons hele lesprogramma.

Pilates

Pilates is een ideale methode voor rugpatiënten. Het doel van de oefeningen is voornamelijk gericht op de spieren die de wervelkolom ondersteunen. Door gecontroleerde en precieze bewegingen is deze les uitermate geschikt voor mensen met rugklachten. 

Lees hier meer over Pilates bij Fitness Aalsmeer. 

GRATIS PROEFLES